logo-babun

[... proizvoda]
Naslovna » U pripremi
U pripremi

Uskoro!!! OBUKA BOGINJE RATNICE - HederEš Amaraobuka-boginje-ratnice

U knjizi Obuka Boginje Ratnice HederEš Amara – kao učite­ljica, prijateljica i vođa – deli svoje iskustvo s novim pokolenjem žena, pomažući im da se zapute stazom svog unutrašnjeg preporoda.
Ova knjiga je spoj mudrosti mnogih tradicija pretočenih u predivnu stazu. Tim učenjima je zajedničko razumevanje da jedna ideja ne znači ništa bez odgovarajuće akcije; stoga je ova knjiga puna vežbi smišljenih da vas dovedu u dodir s vašim božanskim sopstvom.

HederEš Amara je osnivač „Tocija“ - Toltečkog centra Kreativne namere - i autor naslova Toltečka staza promene: prihvatanje četiri elementa Promene. Intenzivno putuje, i održava predava­nja i kurseve širom sveta. Njena misija je da pomogne ženama i muškarcima da pronađu Istinu i žive u njoj.

Format 14x 21 cm, broš. povez., klapne 200 str. Cena 725,00 din.

Uskoro!!! BOGINJE SA ŽITKOVE - Kateržina Tučkova

FASCINANTNA PRIČA O ŽENSKOJ DUŠI, MAGIJI I SKRIVENOM DELU ČEŠKE ISTORIJE.

Žitkovske boginje vekovima su prenosile svoje znanje sa kolena na koleno. Ove nadarene žene, koje su autentično postojale u oblasti Belih Karpata, nazivali su boginjama jer su bile u stanju da se povežu sa Bogom i mole za Njegovu pomoć. I ta magija im je uvek uspevala... Na taj način su lečile, izazivale ljubavne čarolije i uticale na vremenske prilike. Boginje su mogle jasno da predvide budućnost. Pa kako onda nisu mogle da sačuvaju sebe od zlehude sudbine, jer su sve do jedne nestale sa lica zemlje.

Dora Idesova je poslednja od boginja. Ona odbija da prihvati ovaj starinski način života i da proriče sudbinu putem izlivanja voska, kao što je to činila njena tetka Surmena. Ali sve se menja kada ona spozna da su okolnosti njenog ličnog života, koje je oduvek smatrala nesrećnim - jer je detinjstvo provela u internatu i u bolnici u Kromeržižu - samo deo brižljivo smišljenog plana. Kasnih devedesetih godina ona otkriva u policijskim arhivima dosije u kome stoji da je njena tetka, boginja Surmena, državni neprijatelj. Urpkos tome što se opire verovanju u fantastični svet boginja, ona u policijskim spisima razotkriva detalje o sudbini svoje porodice i drugih boginja.

 Format 14 x20.5 cm, broš. povez., 368 str. Cena  815,00 din.

Uskoro!!! ZEN PESME, MOLITVE, BESEDE, PRIČE, INTERVJUI - Lusijen Strik & Takaši Ikemotozen-pesme

U pokušaju da saopšti neiskazivo i neobjašnjivo – svet ne-stvarnog – filozofija zena zavisi, možda više od drugih, od sugestivnog primera nego od autoritativnog izlaganja.    

Ova zbirka predstavlja u različitim književnim i iskustvenim vidovima – pesmama, molitvama, besedama, pričama, intervjuima i razgovorima – neodredivu, a ipak očiglednu suštinu zena.

„U ovoj eri znanosti i materijalizma, ljudi širom sveta su izjedani nemirom i otuđenjem; oni se svakodnevno samo­otuđuju i ne žive ni zbog čega drugog sem zarad prolaznih zadovoljstava. Čovek zena je njihova sušta suprotnost: on boravi spokojno u ovom trenutku i na ovom mestu, ne dotiču ga se radost i žalost, život i smrt. To ne znači da je bez briga i nevolja, ali gledajući svojim probuđenim okom, on ne robuje nijednom od njih. On je potpuno slobodan čovek.“

Format 13x 21 cm, broš. povez., 216 str. Cena 635,00 din.

Uskoro!!! NOVI ORLEAN I DRUGE PRIČE - Aurelius

U zbirci okultnih i fantastičnih priča Aurelius, autor kultne knjige o planeti Pluton koju je IP Babun objavio pod naslovom “Dark light”, upoznaje čitaoce sa dnevnicima zalutalog čarobnjaka. U naslovnoj priči opisani su koreni na kojima je nastala muzička i magijska tradicija Nju Orleansa, Luizijane, kao i detalji iz života Jovanke Orleanke koji su izmakli pažnji konvencionalnih biografa. U priči “Demonske bliznakinje” autor nas upoznaje sa razvojnim putem maga koji sazreva na iskustvima susreta sa demonskim i nebeskim bićima. “Avalonia” je priča o poseti vanzemaljaca kultnom ostrvu koje je simbol paganske religije. ”Mračne činjenice u slučaju gospodina Robertsa” opisuju detektivske avanture holivudskog reditelja Noar filmova u njegovoj narednoj inkarnaciji. “Feline” je priča o mačjoj rasi iz budućnosti i njenim pretečama na zemlji. “Helena” je priča o susretu ratnika iz doba Nibelunga sa kraljicom koja u sadašnjosti pada u ponore mračnih sado-mazohističkih strasti. U priči “Lili i Nađa” opisane su avanture sestara koje su krajem devetnaestog veka stvarale neobična muzička dela, dok je o njihovom obrazovanju i duhovnom razvoju brinuo tajanstveni učitelj iz udaljenih galaksija.

 Format 14 x20.5 cm, broš. povez., 350 str. Cena  880,00 din.

Uskoro!!! KENDO - Darel Maks Krejgkendo

UVOD U FILOZOFIJU I PRAKSU JAPANSKOG UMEĆA MAČEVANJA.

Evo jednog razumljivog uvoda u kendo, japansko "umeće mačevanja", drevnu borilačku veštinu koja potičie iz japanske samurajske tradicije. Kendo je način života koji oblikuje sama disciplina razvijajući istrajnost, pažnju, koncentraciju i uvod. Ona je vrlo blisko povezna sa zenom: njeni adepti tradicionalno praktikuju zen meditaciju, tako da su brojni zen učitelji su usvojili srce Kendoa.

Kendo principi etike i obazrivog delanja uticali su snažno na neke druge japanske borilačke veštine, na aikido, na primer. Knjiga obuhvata istoriju veštine mačevanja, osvnonu opremu, rečnik osnovnih termina kao i upustva o osnovnim formama.

Ilustrovana je sa više od 200 crteža.

Format 20 x 25 cm, broš. povez., 220 str. Cena 1380,00 din.

 

 

krstasi

Uskoro! KRSTAŠI - Majkl Pejn

Knjiga Krstaški ratovi pruža jednu od naupečatljivijih slika srednjeg veka. Srednji vek je bio pozornica na kome su poznati likovi velikih srednjovekovih vitezova, cveta ratničke klase, odigrali svoje drame. Srednji vek je bio bojište na kome su se srele dve velike i suprotstavljene religije. Pa ipak, šta su tačno krstaški pohodi? Za šta su se krstaši borili? Kakvi su bili rezultati velikog sukoba hrišćanstva i islama? I kakva je istina koja stoji u osnovi mitova i vitezovima i viteštvu?

Autor otkriva krvavu, nasilnu, a ponekad i farsičnu stvarnost nepoznatu našoj predstavi o krstaškim ratovima, prateći hronologiju tih pohoda od 1095, kada je papa Urban Drugi pokrenuo Prvi krstaški rat, pa do 1291, pada Akre. Ona govori o stvaranju Jerusalimskog carstva i drugih krstaških država i njihovoj borbi za opstanak. Ona posmatra uspehe i neuspehe Trećeg krstaškog rata i legendarne ličnosti Ričarda Lavljeg Srca i Saladina, istražujući istinu i mitove koji stoje u osnovi priče o monasima-vojnicima kao što je viteški red bolničara, a prati i čudne istorijske događaje kao što su Dečiji krstaški rat i krstaško pljačkanje Carigrada, 1204. Ova knjiga daje suštinske informacije o jednoj od velikih ujedinjujućih, ali i razjedinjujućih sila srednjevekovnog hrišćanstva.

 

Format 14,5 x 20,5 cm broš., 150 str. Cena sa popustom 400,00 din.