logo-babun

[... proizvoda]
Naslovna » U pripremi
U pripremi

Uskoro!!! NOVI ORLEAN I DRUGE PRIČE - Aurelius

U zbirci okultnih i fantastičnih priča Aurelius, autor kultne knjige o planeti Pluton koju je IP Babun objavio pod naslovom “Dark light”, upoznaje čitaoce sa dnevnicima zalutalog čarobnjaka. U naslovnoj priči opisani su koreni na kojima je nastala muzička i magijska tradicija Nju Orleansa, Luizijane, kao i detalji iz života Jovanke Orleanke koji su izmakli pažnji konvencionalnih biografa. U priči “Demonske bliznakinje” autor nas upoznaje sa razvojnim putem maga koji sazreva na iskustvima susreta sa demonskim i nebeskim bićima. “Avalonia” je priča o poseti vanzemaljaca kultnom ostrvu koje je simbol paganske religije. ”Mračne činjenice u slučaju gospodina Robertsa” opisuju detektivske avanture holivudskog reditelja Noar filmova u njegovoj narednoj inkarnaciji. “Feline” je priča o mačjoj rasi iz budućnosti i njenim pretečama na zemlji. “Helena” je priča o susretu ratnika iz doba Nibelunga sa kraljicom koja u sadašnjosti pada u ponore mračnih sado-mazohističkih strasti. U priči “Lili i Nađa” opisane su avanture sestara koje su krajem devetnaestog veka stvarale neobična muzička dela, dok je o njihovom obrazovanju i duhovnom razvoju brinuo tajanstveni učitelj iz udaljenih galaksija.

 Format 14 x20.5 cm, broš. povez., 350 str. Cena  880,00 din.

krstasi

Uskoro! KRSTAŠI - Majkl Pejn

Knjiga Krstaški ratovi pruža jednu od naupečatljivijih slika srednjeg veka. Srednji vek je bio pozornica na kome su poznati likovi velikih srednjovekovih vitezova, cveta ratničke klase, odigrali svoje drame. Srednji vek je bio bojište na kome su se srele dve velike i suprotstavljene religije. Pa ipak, šta su tačno krstaški pohodi? Za šta su se krstaši borili? Kakvi su bili rezultati velikog sukoba hrišćanstva i islama? I kakva je istina koja stoji u osnovi mitova i vitezovima i viteštvu?

Autor otkriva krvavu, nasilnu, a ponekad i farsičnu stvarnost nepoznatu našoj predstavi o krstaškim ratovima, prateći hronologiju tih pohoda od 1095, kada je papa Urban Drugi pokrenuo Prvi krstaški rat, pa do 1291, pada Akre. Ona govori o stvaranju Jerusalimskog carstva i drugih krstaških država i njihovoj borbi za opstanak. Ona posmatra uspehe i neuspehe Trećeg krstaškog rata i legendarne ličnosti Ričarda Lavljeg Srca i Saladina, istražujući istinu i mitove koji stoje u osnovi priče o monasima-vojnicima kao što je viteški red bolničara, a prati i čudne istorijske događaje kao što su Dečiji krstaški rat i krstaško pljačkanje Carigrada, 1204. Ova knjiga daje suštinske informacije o jednoj od velikih ujedinjujućih, ali i razjedinjujućih sila srednjevekovnog hrišćanstva.

 

Format 14,5 x 20,5 cm broš., 150 str. Cena sa popustom 400,00 din.