logo-babun

[... proizvoda]
Naslovna » O autorima » Svami Višnu Devananda

Svami Višnu Devananda

Svami Višnu-devananda je rođen u Kerali, u južnoj Indiji 1927. godine. U Šivananda Ašram u Rišikešu u Himalajima, došao je 1947. godine. Tu je živeo i radio sa svojim učiteljem, Svami Šivanandom.

Mnogi ga smatraju jednim od najvećih svetaca savremenog doba, zato što je u stanju da u svakom svom učeniku otkrije njegove sposobnosti i posebne talente. On zna da ih ohrabri i daruje duhovnu hranu. Pod njegovim stručnim vođstvom, nesavršeni i nezreli aspiranti uspevaju da usavrše i razviju svoje skrivene talente. Učitelj vidi u svojim mladim učenicima njihove posebne sklonosti kroz treninge Hata joge. Treninzi Svami Višnu-devanande su usmereni da razviju njihove inherentne kvalitete. On je naimenovan za prvog Profesora hata joge na Šivananda Joga Vedanta Forest Akademiji.

Istovremeno, on je usavršio svoje vlastite prakse, savladavši puno teških i naprednih hata joga tehnika: asana, pranajama, mudri, bandi i krija.

Ali, kako je on naučio sve te drevne prakse koje su u velikoj meri bile izgubljene za savremeni svet? Svami je često puta na to pitanje odgovarao: „Moj Učitelj me je dodirnuo i otvorio je moje intuitivno oko. Svo to znanje mi se vratilo iz prošlih života.”

1957. godine, Svami Višnu-devanandu je njegov učitelj poslao na Zapad sa rečima: „Ljudi čekaju”. On je doneo svoje znanje o Jogi i postao svetski misionar, ekspert u hata i rađa Jogi. On je osnivač Međunarodnog Šivananda Joga Vedanta Centra i neumorni borac za svetski mir. Svami je takođe autor dugo vremena izuzetno dobro prodavanih knjiga „Complete Illustrated Book of Yoga” i „Meditation and Mantras”, i inspirator nastanka knjige „Sivananda Companion to Yoga”.

Knjige od Svami Devanande

„Cilj jogičkih praksi je da podignu nivo vašeg života, da vozilo vašeg duhovnog razvoja ubace u prvu brzinu. Tada možete preći u drugu brzinu, možda i u treću, a onda, nakon početnih uspona, već možete bezbedno krstariti po bregovima.

Najčitaniji autori

 • Antoan de Sent-Egziperi
  Antoan de Sent-Egziperi Antoan de Sent-Egziperi (Antoine de Saint-Exupéry 29. jun 1900. – 31. jul 1944.) je bio francuski pisac i avijatičar. Najviše je…
  Opširnije
 • Lorna Birn
  Lorna Birn Možda još niste čuli za Lornu Birn, ali je ona pravo savremeno čudo. Od najranijeg detinjstva, ova 57-godišnja Irkinja vidi anđele…
  Opširnije
 • Brus Li
  Brus Li Brus Li (Li Đun Fan, 1940 –1973) bio je kinesko- američki glumac, majstor borilačkih veština, filozof, filmski režiser, praktičar ving čuna i osnivač…
  Opširnije
 • Misteri
  Misteri Misteri je umetničko ime i alter-ego kanadskog autora i zabavljača Erika fon Markovika (rođen kao Erik Džejms Horvat-Marković, 24. septembra, 1971.…
  Opširnije
Svi autori...

Mi smo i na Facebook-u

Facebook Image

Ko je na sajtu

 

 • Gostiju: 7
 •