logo-babun

[... proizvoda]

Fascinanantna priča o ženskoj duši, magiji i delu češke istorije.

Revolucionarno oruđe za celovito planiranje života kojim ćete uspeti da ostvarite ono što želite u životu.  

Uvod u filozofiju i praksu japanskog umeća mačevanja.    

Predivno ilustrovana zbirka haiku poezije.

Novo pokolenje žena ide stazom svog unutrašnjeg preporoda.

Jednostavan vodič za razumevanje moći biljke kanabis u lečenju protiv mnogih bolesti.

U knjizi su opisane praktične vežbe koje su praktikovane u Velikom belom bratstvu Petra Danova.  

Ova zbirka predstavlja neodredivu, a ipak očiglednu suštinu zena.

*) Predjite mišem preko slike i uvećajte je. Kliknite na sliku da biste pročitali više o knjizi.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Peacefull Warrior - Dan Millman

peacefull-warriorMiroljubivi ratnik je film (žanr drama) iz 2006. u kojoj glavne uloge tumače Skot Meklovič (Scott Mechlowicz), Nik Nolt (Nick Nolte) i Emi Smart (Amy Smart). Film je zasnovan na noveli Put mirnog ratnika od autora Dena Milmena. U njemu se prati sudbina talentovanog gimnastičara koga su ophrvale nevolje, i koji sreće svog duhovnog učitelja, starca kojeg je sam nazvao Sokrates, po starom grčkom filozofu.

Na početku zapleta pratimo Dena Milmena (Skot Meklovič), studenta i slavnog gimnastičara kako sanja o pobedi na Gimnastičkom šampionatu Amerike. Njega muče strahoviti nemiri i košmarni snovi i jednog dana on odluči da se nekako smiri trčeći ulicama pre sutona. Na jednoj benzinskoj pumpi, on sreće jednog starca (Nik Nolt), koji izgleda zna mnogo više o Denovom problemu i od samog Dena. Den ga naziva Sokrates. Den je fasciniran Sokratesovim znanjem i neobičnim moćima, neverovatnom brzinom, agilnošću i koordinacijom pokreta. Takođe, on otkriva da je Sokrates pozitivni spasilački lik iz njegovih košmarnih snova koji sastavlja parčiće Denove razmrskane noge. Kao rezultat svega toga, Den se upušta u potragu za tajnom koja se krije iza svega toga.

Sokrates, uprkos nestrpljivom i prkosnom Denu, odlučuje da mu da seriju zadataka i lekcija. Centralni koncept Sokove filozofije je da čovek mora živeti u potpunosti u sadašnjem trenutku. Druge ideje uključuju zapažanje da se, izvan vremenskog ograničenja, ništa i ne dešava, i da se, ako se već mora živeti u njemu, vreme mora iskoristiti za razvijanje ratničkog duha, ali uz suzdržavanje od nasilja. Ove lekcije se prenose kroz praksu, dugu kontemplaciju i čudesno mistično iskustvo. Den postepeno uči kako da prihvati svaki trenutak, kako da sagleda putovanje ka cilju kao nešto bitnije i značajnije od samog postizanja cilja. Takođe, on uči kako da obrati pažnju na ono što radi – razvijajući na taj način svoje gimnastičke sposobnosti, i ( u izvesnoj meri) kontrolišući sebe. Kroz obuku, Den ne saznaje bukvalno ništa o svom mentoru, osim njegove filozofije, Sokratesovog verovanja da je služenje najplemenitija moguća akcija (otuda njegov izbor da radi kao običan radnik na pumpi). U jednom momentu pojavljuje se još jedna njegova učenica.

A ta učenica, devojka Denovih godina zove se Džoj (Eni Smart) i ona je integrisala Sokratesovu filozofiju u svoj život, u meri u kojoj već izgleda da je mudra kao i sam Sokrates. Den pokušava da je ispita u vezi Sokratesovog ličnog života, ali uspeva da dobije tek poneku škrtu informaciju.

U postskriptu filma kaže da su Den i njegovo gimnastički tim sa Berklija osvojili nacionalnu titulu. Takođe, na kraju filma se na ekranu pojavljuje poruka da su Den iz filma i autor knjige po kojoj je film snimljen ista ličnost. Takođe piše da Den živi sa svojom ženom Džoj.

Related items (by tag)

Related Video

Knjige od Dena Milmena

Put mirnog ratnika se zasniva na autentičnoj priči sa elementima fikcije čiji je glavni junak Den Milmen, svetski šampion u gimnastici, koji putuje u područja romanse i magije, svetlosti i tame, tela uma i duha. Vođen moćnim starim ratnikom koga…

Komentari

+1 Владимир 02-11-2014 12:13 #2
Књига је искрено одлична. Ја сам је прочитао својевремено у руском преводу јер код нас није постојала, и могу да је препоручим свима. Заиста нешто изванредно. Филм је добар, али нема баш много везе са књигом, нити је могуће пренети њен садржај тек тако на филм. Иначе, и филм и књига су добри на свој начин.
Citiraj
+4 oblak 04-11-2011 14:52 #1
Gledao sam film snimljen po tom delu, i zaista je jedan od retkih savremenih filmova koji me nisu šokirali ni nasiljem, ni prostaklucima, ni raskalašnim scenama, već sam bio zaista duboko inspirisan optimizmom i pozitivnom porukom koju prenosi. Verujem da je knjiga još bolja.
Citiraj

Dodaj komentar


Sigurnosni kod Osveži

Sva naša izdanja

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
< >

CITAT MESECA

"Šarom putuje

slušajući strasni poj

tajne trajanja."

Milenko Mišić

Put sa srcem