logo-babun

[... proizvoda]

Nadahnjujuće novo delo autorke knjige Anđeli u mojoj kosi.  

Ova nadahnjujuća zbirka Tagorove poezije predstavlja njegove "jednostavne molitve zajedničkom životu".  

Prevod jednog od najvažnijih klasika o zenu i veštini mačevalaštva.

Predivno ilustrovana zbirka haiku poezije.

Novo pokolenje žena ide stazom svog unutrašnjeg preporoda.

Jednostavan vodič za razumevanje moći biljke kanabis u lečenju protiv mnogih bolesti.

U knjizi su opisane praktične vežbe koje su praktikovane u Velikom belom bratstvu Petra Danova.  

Izvorna verzija knjige koja će vas zapanjiti svojim šokantnim otkrićima.

*) Predjite mišem preko slike i uvećajte je. Kliknite na sliku da biste pročitali više o knjizi.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Avatar Meher Baba

U suštini nije jasno na koji način je Meher Babi uspevalo, a uspeva mu i dan-danas, da vrši tako moćan uticaj na ljude. Čovek samo odjednom oseti moćnu silu u koju intuitivno ima poverenja, silu koja struji njegovim životnim kanalima i puni ih energijom, nakon čega se oslobađa njegovo unutrašnje biće. Jedno od najvećih čuda koja se dešavaju u kontaktu sa Meher Babom jeste prihvatanje.

Čarls Pardom (Charles Purdom) u svojoj knjizi Bogočovek (God-Man) beleži: „On je navodio ljude da pogledaju u sebe, da sagledaju svoje egoistično 'ja' ne kao dobro ili loše, pametno ili glupo, uspešno ili neuspešno, već kao lažnu sliku svog istinskog 'ja', te da prestanu da se poistovećuju sa iluzijom."

Istorija čovekove potrage za dušom nije iznedrila previše dela u kojima bi detaljno bile izložene tehnike koje vode ka tom vrhunskom postignuću. Meher Babine Besede predstavljaju veliki doprinos ovoj uskoj oblasti literature. U ovoj knjizi, koju je Meher Baba diktirao svojim najbližim učenicima tokom tri­desetih i ranih četrdesetih godina, opisani su načini integracije duhovnog rada u svakodnevni život. Takođe je prikazana, u glavnim crtama, struktura kreacije, i pojašnjen odnos posvećenika sa Avatarom ili sa Učiteljem. U njegovom poznijem klasičnom delu, Bog govori, Meher Baba detaljno opisuje stanja Boga, Njegovu volju da svesno spozna Svoju božanstvenost i ulogu kreacije. Besede su, sa druge strane, praktičan priručnik za svakodnevni život namenjen onima koji se, nakon što su razvili svest kroz zamke i iskušenja evolucije, polako vraćaju nazad, u stanje prapočetnog Jedinstva.

U Besedama su dati opisi duhovne staze i njenih disciplina, a takode je i jasno osvetljen cilj koji sledbenik treba da do­stigne. Čitalac u njima neće otkriti suvoparne formule du­hovnog razvića. Besede su, pre svega, delo koje čoveka stalno podseća na njegovu nasušnu potrebu da živi u ljubavi i pre­danosti Bogu. Ljubav prema Bogu jedina daje snagu na du­hovnoj stazi i to je ono što, milošću Savršenog Učitelja, ko­načno dovodi do cilja. Savršeni Učitelj je sveznajući vodič koji je već prošao stazu i iskusio Istinu i koji, naoružan beskrajnim strpljenjem, stvara uslove za postepeno i bezbedno napredo­vanje učenika do cilja.

Kao što je rečeno u besedi "Avatar", periodična ma­nifestacija Boga kao Avatara, Bogočoveka, Mesije, Bude, Hrista, Rasoola, dovodi do duhovnog preporoda čovečanstva; jer, Avatar je taj koji sprovodi Božansku volju koja se bezgranično širi. Drukčije od milosti Savršenog Učitelja, milost Avatara se izliva pri svakom koraku ka Istini ma kog čoveka, pod uslovom da je u njemu prisutna intenzivna ljubav i čežnja za Bogom. Vođstvo i milost Avatara nisu na raspolaganju samo za vreme Njegovog fizičkog prisustva na Zemlji. On ne dolazi samo zbog onih koji su živi u vreme Njegovog dolaska, već i za potonje generacije. Njegova milost i Njegovo znanje Istine uvek su na raspolaganju svima.

Don E. Stivens

Dodaj komentar


Sigurnosni kod Osveži

Sva naša izdanja

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
< >

CITAT MESECA

Imajte na umu da stvari o kojima mislite, koje osećate ili radite, izazivaju posledice

tako što na nevidljivom planu pokreću dobre ili loše sile,

i da se ne može znati kada će se one ispoljiti,

niti koliko dugo će njihovo ispoljenje trajati.

Omram Mihael Ajvanhov